Statyer möbler

Min sambo byggde små, minirobotar av datordelar som han löd ihop. Sååå söta dom blev. Testade göra smycken med resin (epoxy) men dom blev mjölkiga. Tydligen ska ha klar-resin eller nåt?! Vill dock ha flera sådana att leka och jobba med. 

Med decoupage och en sevett fick denna lilla behållare en helt ny outfit! Så mycket finare än det vita och tråkiga.

Silversmycken på silverkurs. Är riktigt nöjd med min armband och ring. Armbandet fick en lättanvänd låssystem. 

Smycke av sten och koppartråd. Tar lång tid att borra igenom en sten (obs! Behöver ha vatten under tiden man borrar). Koppartråden är otroligt mjukt, lite för mjukt att ha i en smycke. 

Gjorde en avgjutning av en metall påskägg (halva) med cement. Blev vacker utsida. På det blöta cementet trckte jag in en rund behållare samt en dekoratioshjäta (som tas bort när cementet har torkat). Sen fyllde jag dessa två hål med jord och grön, färsk mossa från skogen. Eftersom jag inte hade förseglat cementet, gick all vatten igenom när jag vattnade mossan och mossan torkade. Den behåller dock sin gröan färg även om mossan har torkat. 

Hittade en fin halvmeters planka som jag borrade hål i utfirån storleken på glaskulor jag hade. Målade plankan vit och limmade fast kulorna med limpistol. Själva plankan satte jag i en burk med cement i så att den fick en tung "fot" att stå på. Så fin när solen lyser igenom den.

Tog sönder några gamla, kantstötta posrslinstarllrikar och slipade till två smycken. Som halsband eller örhängen. Söta blev dom. 

Före och efter-bild. Slipade, spraymålade och decoupagade lådorna med fina servetter. Älskar den. 

En tråkig, grå cementtrappa förvandlades till en vacker, marokansk trappa med värmeslinga och ljusslinga, marokansk kakel samt sten. OBS ingen före/efter bild, utan en bild på dagen och en på kvällen med belysning.

Min sambo gjorde örhängen till mig som ser ut som min bok, fast i miniformat. Det är plexiglas (Panduro) som han har med hjälp av decoupage klistrat på utskrift på min bok. Coola. 

En gammal byrå fick hjul under sig (två rakt åkande samt 2 som snurrar runt). Eftersom byrån är så stor, så hade det varit bättre att ha alla fyra hjul sådana som snurrar runt. Sen lackade jag det hela med båtlack, för att den står utomhus hela sommaren. En fantastiskt bra grillmöbel, där gasflaskan kan gömmas in i skåpet och grill-tillbehören förvaras i lådorna.

Testade göra en varmlluftsballong med hjälp av paper mache på en stor träningsboll (Pilatesboll). Översta lagret av bollen är tunnt tunnt tyg. Tyget tappade dock sin färgskärpa efter tapetklistret och jag gjorde alldeles för tunnt lager för bollen trycktes ihop lätt. Den höll inte länge. 

Fågelbad av cement, som formats på en stor träningsboll. Foten är en järnpinne från ett räcke som jag målade med svart metallfärg. Pinnen är gjuten i cementblock (yoghurt-burk) som sen grävdes ner i marken. Skålen målade jag med vanlig färg och lackade med båtlack. 

Vi ville göra något med vår lager av olika kakel, klinkers och plattor samt en konstverk av något slag. Då fick vi iden att klä framsidan av den öppna spisen med skärvor av dessa plattor. Själva designen tog tid att forma fram. Den växte fram allt eftersom och resultatet blev snyggt. Vi är supernöjda. Det var tidskrävande men lättare än jag hade trott. Tjockeleken på dom olika plattorna var bara bra, för dessa gav konstveket mer variation och liv.

Cementägg för att ha ljus i eller en liten ljusslinga. Tryckte in blöt och rinnande cement i luftballonger. Vände på ballongerna så att cementet skulle fördelas jämt överallt. Fick göra detta varje 5 minut så att den skulle hålla en jämn tjocklek. La ballongerna också på en handduksbädd för jag ville ha runda former och inte en platt sida nertill. Efter några dagar spräckte jag ballongerna och äggen går sönder lite vilket dom ska. Målade dom inuti med guld och kopparfärg. En av dom står på ett litet fat med fin sand i. 

Valstjärt som jag formade med hönsnät och glasfiber. Glasfiber var ju rena rama gift. Fick göra det utomhus, trots bra ventilation i garaget. Men den är lättarbetat. Fick till formen enkelt och bra. Gjöt in cement i mynninen av valstjärten och i cementet tryckte jag in två ihåliga järnrör för att fästa med senare. Samt lite expanderande isoleringsskumm längst in i ändan av fenan. Sen målade jag det hela med båtfärg. 

En gammal, ful furubyrå som jag laserade vitt och la på servetter med decoupage på lådorna. Superfin resultat. 

Har gjort flera skålar av cement som denna fast i olika storlekar beroende på vad jag har hemma. Dom som är ute behandlar jag med båtlack eller concrete cealer osm täpper till cementet så att vatten hålls kvar i skålen. Sen målar jag dom inuti med färger som jag har hemma. 

Vägen till glädje  Copyright 2012