Målningar

Smälte bitar av vaxkritor vi hade hemma. Gjorde det i ugnen, i ca 200 grader. Lite bökigt att lyfta ut rinnande färg och vicka tavlan lite åt olika håll för att få färgerna att rinna. En varmluftspistol hade varit superbra. Hårtork funkar inte (blääh). 

Testade använda spackel och annat material för att skapa struktur för mina målningar. Spackel fungerade bra. Sen målar jag med akryl samt vattenfärg. Dom mörka målningarna har jag målat över med resin. Gillar dimensionen som den glattiga ytan ger. 

Förbereder två canvas genom att decoupaga fast silkespapper. 

Skapade en sol av lufttorkande lera som jag limmade fast med trälim. Funkade hur bra som helst. 

Skapade flera vackra skålar av cement med hjälp av olika storlekar av behållare (både i metall och plast från köket). Så  du lägger cement mellan den större och mindre behållare. Knacka runtomkring så att luftbubblorna kommer upp till ytan. Kom i håg att olja dom med tex olivolja innan eller täcka dom med köksplast så att du inte skadar behållaren. Sen målade jag utomhus skålarna med bådfärg eller annan färg som jag sedan täckte med båtlack (tex fågelbad) och för inomhusbruk använde jag det jag hade hemma. 

Testade överföra en bild på en vacker träbit som jag hittade. BIlden är utskriven på vanligt papper med färgskrivare. Se till att bilden är tydlig, med klara färger och att ytan du ska limma fast på är ganska ljust träd (ej glattigt). Sprid skollim (vit lim) på ytan som du ska klistra på. Lägg på bilden neråt mot lmmet. Tryck till att bilden fastnar överallt. Låt torka. Sen lägg på en fuktig (ej blöt) disktrasa tills pappret fuktigt. Sen kan du gnugga bort pappret försiktigt med fingertopparna. Nu är bilden överförd till en annan yta. Ska definitivt göra flera sådana.

Vägen till glädje  Copyright 2012